fredag 30 september 2011

Vem kan ana att det är slutet av september

Det här var det första Sideboardet i betong jag gjorde. Urbordet liksom.  Igår var jag och fotade och fick träffa alldeles nya bebisen Knut. Så sjukt söt är han.

Blomböcker på Sideboardet.

Värsta indiansommaren. Rosen plockades i trädgården i går.

Mäktigt med guldramen. Inropad på Stadsauktion.

Snyggt. Snyggt. Guld, betong och vitt.

He he kul ändå med lampknappen till vänster som stirrar in i bilden.

torsdag 29 september 2011

Hyllplan

fju fju fju. Soffbordet med hyllplan är klart. Helbra blev det faktiskt. Fotar så snart det är ljust igen.

Intervju med mig på Hemnet



Skärmdump från Hemnet.







Jag i Betonggruvan. Fotograf Anders Roth.

































Kolla. Jag har fått äran att vara med på Hemnet. Hemnet har ni en ny grej. En flik för inspiration. Där finns intervjuer med Granit och Bukowskis och mig. Riktigt fint och mer kommer. Här kan ni läsa om ni vill.

onsdag 28 september 2011

Måla om. Bara sådär.

Hittade den här roliga måla om grejen hos Alcro. Lägg in en bild på det rum du vill måla om, eller testa med deras redan inlagda rum. Sen väljer du färg och börjar måla. Ja egentligen ska man ju göra underarbete som i verkligheten och dra streck så inte färgen kommer utanför. Jag satte bara igång. Men ni fattar.

Den rosa får jag ont i hjärtat av. Tror inte jag skulle trivas en sekund i det rummet. Den där gröna gillar jag. Känns så lugnt och tryggt. Jag vill måla på riktigt NU. Tyvärr tillåter det brutna nyckelbenet bara datamålning just nu. Kanske bra. Hm en vägg i grönt. Är jag helt ute och cyklar nu när jag börjar tänka på att ha en fondvägg hemma... 

Där inne i köket ser ni mina gråa stolar och bord. Ganska nymålade. På riktigt. Ska ta och fota dem ordentligt och visa er.

Så här ser det ut idag.

Alcros färg 15 Green.
Alcros färg 23 Flamingo.

AWARD - WOW

Jag har fått en Aword. Javisst. Annixen har Awardat mig. Tack! Vilken grej!
Nu är det min tur att svara på nedan frågor och sedan skicka vidare Awarden.

























Varför började du att blogga?
Jag behövde ett ställe att visa mina betongbord på. Fler och fler frågade och en blogg verkade vara en smidig lösning. När jag gjorde fler bord la jag upp bilder på dem och sen bara fortsatte det. Så upptäckte jag att det var kul att fota och fixa. Nu har jag upptäckt att det är kul att blogga om mer än betongbord så då gör jag det. Precis som Annixen skriver är något av det roligaste kontakten med andra bloggare och läsare. Det hade jag inte trott innan. Mest spännande är att inte veta var det leder utan istället låta sig styras av det som känns bra just nu.


Vilka bloggar följer du?
Just nu har jag brutet nyckelben, måste vara still och kan inte blanda betong. Mitt bloggintag är därför osunt stort. Nu läser jag allt jag kommer över och flera gånger om dagen. 30 bloggar har jag RSS prenumerationer på och lika många följer jag på Bloglovin. Bloglovin är ju ypperligt för att hitta nya inspirerande bloggar.


Favoritfärg(er)?
Olika. Just nu den gröna som är på Daggkåpa. Så gillar jag den där röda som sticker i ögonen.


Favoritfilm? 
Är dålig på film. Somnar oftast. Såg "Friends with benefits" i helgen. Katastrofalt dålig. Handlingen var så snabb att man blev åksjuk. Men de hade en sjukt snygg soffa. Precis en sån vill jag ha. Stor. Mjuk. Mossgrön. Sammet.

Vilket land/länder drömmer du om att besöka och varför?
Norra Kina vid gränsen mot Pakistan och Tajikistan. Där vill jag hänga ut på sidenvägen vandra i bergen och hitta fina mattor. Kanada vill jag också åka till. Bara för att allt verkar snyggt och sportigt. Sen gillar jag ändå vardagen här hemma ganska så mycket.


Jag skickar vidare min Award till Flora och Ytligheter. Jag gillar era bloggar för att det är så äkta och fina. Ta den om ni vill! Och Annixen, tack igen!




tisdag 27 september 2011

Allt som glimmar är guld, eller mässing.

Allt det här gyllene står på ett sideboard i betong som ni kan se bättre bild på här.

Fick den här kapsylöppnar ankan av min mormor här om dan.
Alla de här pengarna är mina.

Close up sudd.

måndag 26 september 2011

Hål


Mitt håliga linne.




För någon vecka sen när jag blev intervjuad fick jag frågan vad jag gillar med betong. Jag svarade att jag gillar tyngden och att betongen är som jeansen i en garderob. De funkar till det mesta och blir bara snyggare ju mer det slits.

Vi började prata om kärleken till det slitna och kom in på ett avsnitt av Stil i P1 som handlade om Grungen. 46 minuter in i programmet pratar designern Lovisa Burfitt om hennes fascination för hål. Konstgjorda hål och riktiga. På Skansens Klädkammare skojar de om att enda hålen som är befogade i kläder är hålen för huvud och händer. Kul ändå vad synen på kläder förändras.

Just den dagen hade jag på mig mitt favoritlinne. Under en skjorta såklart. Jag köpte det på drottninggatan i en sån där affär som hänger ut kläder på gatan för säkert tio år sedan. Snart faller det sönder men jag kan bara inte göra mig av med det. Det är alldeles mjukt och påminner mig om alla tillfällen jag använt det.

Brukar ni lyssna på Stil? Hett tips. Jag gillar det urmycket. Lyssna gärna på programmet om Grunge här nedan.

Lyssna: Stil

lördag 24 september 2011

Pallfrakt

Kinapallen stor.

Kinapallen liten.











































































Det finns några Kinapallar kvar. Ska försöka få hem fler till Betonggruvan. Om ni inte har möjlighet att komma hit kan jag såklart skicka till dig. 70 kr kostar det. Så slår jag in i silkes papper och skickar till dig med Schenker.

- Jag gillar ditt bord Leif.

Leif GW Persson SvD Kultur på mitt köksbord.


-Leif vilket snyggt bord du har.

Undrar om inte jag kan ordna till ett sånt. 

fredag 23 september 2011

Sköna Hem - snygg lampa

Skärmdump från Sköna Hem nr 11.






































Vilken fin lampa på senaste Sköna hem. Oj va kul! Det är ju gröna fabrikslampor liknande denna jag kommer börja sälja. Snart. Snart.

Tack för tipset Emma!

Svpply


Det där Svpply är ju hur härligt som helst. Om ni inte redan är där - skaffa ett konto. Du lägger till produkter du gillar på din personliga sida. Både produkter som redan finns inlagda av andra på Svpply. Eller fina produkter som du hittar på andra ställen på internet. Låter kanske inte mycket för världen. Men det är fantastiskt för ny inspiration och för att samla den man redan har. Vill du följa mig heter jag Josefine Halfwordson där.

Idag ska jag träffa en glasmästare. Ett nytt projekt på gång som jag visar så snart jag vet att det funkar.


Skärmdump från svpply.com

onsdag 21 september 2011

Vad mer kan man begära.

Dödens snyggt. Bild från U Barba.

Bild från U Barba







































Ibland är ju livet bara för spännande. Idag. Glömde dricka morgonkaffe. Köpte Herbamare med rabattkupong. Sen lite annat.

Av de här bliderna får man ju typ ont i magen för det var så fint. Allt man vill omges av. Betong, trä och industrilampor. Bilder från U Barba, en restaurang i Milano. Gillar ni?

söndag 18 september 2011

Öppettider i Betonggruvan

Öppettider i Betonggruvan.

Vad tror ni om att börja med öppettider i Betonggruvan. Vi testar. Från och med nu är det öppet tisdagar klockan 15 - 20 i Betonggruvan på Dalagatan 86e i Vasastan i Stockholm. Då är ni hjärtligt välkomna förbi. Ring när ni är där så kommer jag och kör ner oss i gruvan med hissen. Om det inte passar då är det ju bara att ringa eller maila så bestämmer vi en annan tid.

Bredvid datorn står en skål med ekollon. Man ska ju plocka in naturen i höst har jag hört.

lördag 17 september 2011

Betongbordet hos Norvelo

Betongbodet på cykelaffär.


Ni vet väl att Betongbordet finns på cykelaffären Norvelo på Vanadisvägen i Vasastan i Stockholm. Gå gärna dit och titta på bord, eller på cyklar.

fredag 16 september 2011

Just nu

Soffborddet som det ser ut.






































En bild på hur det ser ut just nu på Betongbordet hos mig. Läste ut "En dag" av David Nicholls igår. Jag håller med om ovationerna den fått. Urbra. I bakgrunden skymtar en Kinapall. Den är lite högre än de andra. 59 cm. Funkar ju även bra i köket.

Efter lunch får jag besök i Betonggruvan. Ni vet väl att ni är välkomna förbi. Bara att ringa eller maila. Var inte blyga.

torsdag 15 september 2011

Bloglovin

Skärmdump från Bloglovin.

Youngsters! Nu har jag precis visat upp mitt hem för journalist och fotograf. Så himla trevligt var det. Vi pratade om min inredning, hur jag valt de möbler jag har, vad som är viktigt i ett hem. Vi drog även in på ämnet vad som är status att visa upp i sitt hem. Väldigt intressant.

Nu när mitt nyckelben är av och jag inte kan gjuta betong är jag ju ute på internet en massa. Mitt tips till er är Bloglovin. En smidigt sida att hitta nya bloggar på och prenumerera på de bloggar man vill följa. Uppdelat efter kategori. Gå gärna in och följ min blogg där. Om ni vill alltså.

onsdag 14 september 2011

På PUB

En pall som liknar Kinapallen på PUB.
Var på varuhuset PUB idag och såg att Lexington piffat med en pall som liknar mina Kinapallar. Fint såg det ut.

lördag 10 september 2011

Soffbord till fåtöljen

Soffbord i betong.






































Betongbordet i standardmått soffbord 100x56 och 45 cm högt.

fredag 9 september 2011

Besök i Betonggruvan

På plats i Betonggruvan.






































Igår kom en hel delegation på besök i Betonggruvan. Så trevligt! Nu kom jag på att jag helt glömde bort att bjuda dem på läsken från backen. Dumt.

Vi snackade bord och mätte och hade oss. Jag fick lära mig om en fiffig App till Iphone. Man fotar hemma och sen kan man på fotona skriva mått. Då har man alltid med sig att hallväggen är 110 cm bred eller fönstret 120 cm högt. Fiffigt att slippa en massa lappar eller chansa - det går nog in. Measures LT heter appen.

Sen knäppte de en bild på mig med mitella och allt.

torsdag 8 september 2011

Tingelings Kinapall

Skärmdump från Tingeling.




















Har ni sett! Jag har blivit omnämnd i bloggsofären igen. Så himla glad blir jag. Tack! Som jag skrev om tidigare var Kristin Insulander Ekberg från bloggen Tingeling här och köpte Kinapallar av mig. Bloggandet är verkligen fantastiskt inte minst för att man träffar så mycket inspirerande och kul människor. Kolla in deras blogg på ELLE interiör här.

Dessutom är nyckelbenet så mycket bättre. Kanske inte starkt nog för att blanda betong. Än. Men idag har jag på mig en skjorta som vanligt. Inte som en skottskadad gangster, sådär hängande över axeln.

Dags att fortsätta dagen. Två besök i betonggruvan, skicka skisser på nya bord till Smeden och snacka med lite myndigheter står på listan.

tisdag 6 september 2011

Frukost i soffan

Frukost på Betongbordet.


Stackars Emma Green Tregaro som åkte ut. Tog den här frukostbilden på betongbordet i lördags precis innan hon skulle hoppa.

Sideboard till Göteborg

Nu är det här sideboardet på väg till Göteborg. En specialbeställning. Igår kom ett bud hit och hämtade. Inlindat i bubbelplast och papp. Ser fram emot att höra att det kommit fram. Det ska ta 3-4 dagar.

Packa in i bubbelplast i Betonggruvan.
In i bilden.


fredag 2 september 2011

Bloggen i mobilen.

Skärmdump från min iphone.


Nu har jag klickat i så det ser vettigt ut att kolla på bloggen i mobilen. Häng på, som Harald Treutiger skulle ha sagt.


Färgbadad Kinapall

Bild från Cherry Blossom via Annixen.







































OMG! Va snyggt. Hela bilden. Skulle kunna vara nåt - att doppa min Kinapallar i färg. Det där med trä gör ju att det rycker i kroppen. Både Plywood som jag skrev om igår och trä som ser ut att ha varit med när åskan gått. Bilden kommer från Cherry Blossom via Annixen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...