tisdag 28 februari 2012

Stängt i Betonggruvan på onsdag.



Kolla kolla. Bild på Ulrikas pall. Tack! Vilken himla tjusig lampa Ulrika har.

På onsdag kan jag tyvärr inte vara i Betonggruvan. Därför får det vara stängt. Som jag skrev här kommer det vara så några veckor nu. På söndag åker jag ju till Kina igen. Himla spännande men också himla mycket att fixa med. Tur att det är skottår. Ring eller maila om ni vill komma förbi innan söndag.

fredag 24 februari 2012

Tack Freshnet och SEB.



Yes, otursdagarna har vänt. Nu pirrar det i magen igen. Kanske spelar tre koppar kaffe in. Strunt samma. Bra känsla leder ju till goda ting. Goda nyheter om möten i Kina och framtidsplaner för Betonggruvan. Dessutom ligger det en intervju med mig på Freshnets och SEB enterprenörsblogg uppe. Gå in och läs om ni vill ni veta hur jag tänker med Betonggruvan och egenföretagande i allmänhet. Men hjälp vad läskigt att läsa om sig sälv.

Sängbord

Foto Josefine Halfwordson


Vad heter det egentligen, nattduksbord, nattygsbord eller sängbord? Jag har alltid skrivit nattduksbord men pappa fråga om det verkligen skulle vara så. Enligt Wikipedia går allt bra. Då kör vi på det helt enkelt.

Det ordnar upp sig

Bild från Pinterest.
Nej fy vilka trista dagar det varit. Vattenläcka, betongskivor som gått sönder och ändrade visumregler till Kina. Inget vidare. Kanske lika bra att allt kommer samtidigt. Tack söta för peppande kommenterar och mail. Problemen har löst sig och nu vänder det. Igår kom Johan och hämtade sitt soffbord. Det är alltid så kul och inspirerande att höra hur ni inreder hemma. Johan har beställt en vit mjuk matta att ha till bordet. Det låter himla fint. Nu ser jag fram emot bilder.

Just nu äter jag frukost på stan. Planen är att rutschla av listan på att-göra-listan, fakturera, betala räkningar, bokföring och allt det där som kommer efter.

tisdag 21 februari 2012

Nya tag

Bild från Pinterest.

Igår gick allt åt helvete. Helt sjukt var det. När man är sitt eget företag blir både topparna och dalarna större. Jag gillar det ändå. Som tur var började dagen med frukost på Bakverket. Den här dagen blir nog bättre. Just nu har jag så sjukt mycket att göra innan det bär av till Kina så jag virvlar vidare.

söndag 19 februari 2012

Gruvlampa pyssel





















Jag gjorde om gruvlampan så de kan stå på ett bord istället för att hänga i taket. Jag är ju inte helt flink på det här med el så det behöver man verkligen inte vara för att fixa till det här. Skaffa dig en sladd med sockel för glödlampa. Det kan du läsa om var du kan köpa här. Alltså samma sladd som för fabrikslampan. Men sladdar med textil tillhör ju vanligheterna och finns att hitta lite var stans. Till exempel på Byggfabriken kan du köpa sladd. Sockel gå ju att köpa i den vanligaste elaffären eller på Ica.

När du gjort det klipper du bara av takproppen. Om det nu sitter en sådan på din sladd. Den där kopparfärgen på insidan av sladden sladd vill man ju för övrig bara virvla in allt man ser i. Snygg färg. Nu trär du sladden genom lapans topp. När du gjort det skuvar du fast en vanlig väggkontakt i sladden. I med glödlampa, på med lamplocket och stickkontakten i väggen. Klart.

Eh ja det är ju lite mörkt här i rummet. Borde ha väntat på dagsljuset för att fota.

fredag 17 februari 2012

Stängtider

Bild från Pinterest.


Vet ni vad. Så dumt. På onsdag kan jag inte ha öppet i Betonggruvan och inte onsdagen efter det. Och sen åker jag till Kina och då kan jag ju inte heller ha öppet. Jag ogillar verkligen att rucka på det där. Vi får göra som vi gjorde förr helt enkelt. Ni mailar eller ringer mig om och när ni vill komma förbi. Ni är så hjärtligt välkomna!

Trevlig helg!

Godmorgon fredag

Foto Josefine Halfwordson
Fredag igen. Jag ska ner i Betonggruvan och ordna med lite grejer. Min hund Kina brukar vara med mig där ner. Helst lägger hon sig på mage med benen ut som en superhjälte eller groda och bara väntar på att vi ska ut i snön.

torsdag 16 februari 2012

Hemma hos Anna och Olle







































Jag fick den här fina bilden av Anna och Olle. Anna hittade mig i Expressens bilaga Leva & Bo och kom förbi Betonggruvan förra vecka och slog till. De skriver att bordet är fantastiskt och att de är super nöjda. Ni anar inte hur glad jag blir. Tack!

- Bloggen, grattis på ettårsdagen.

Bild från Pinterest.


                                                                                                                                                                   Nej men jag höll ju på att glömma. Bloggen fyller ett år idag. Grattis bloggen!!! Det här med att blogga kändes ju urfåning från början. Jag behövde ju bara ett ställe att visa min bord på. Så det fick bli en blogg. Sedan visade det sig att det var kul att fota och piffa och det blev fler bilder och fler besökare. Peppande som bara den. Jag åkte till Kina och köpte hem fabrikslampor och Kinapallar. Så gick det bra att sälja dem. Kul var det också att ha nya saker att fota. Mitt i allt fotande kom jag ju på att det var kul att blogga om fler saker än bara bord, lampor och pallar så jag började trevande med det. Bloggarna snackade om att de kommer i kontakt med nya människor genom bloggen. Det trodde jag ju inte på. Men så är det verkligen. Så himla kul med alla nya kontakter som bloggen leder till.

Ja ja, det är ju inte alltid kul såklart. Ibland är det asjobbigt när man har slipdamm i lungorna och ont i ryggen, pallarna sitter fast i tullen och glaset visar sig vara fel. Men fasen vad glad jag är att vågade säga upp mig.

Tack tack tack för att ni följer med!!!

onsdag 15 februari 2012

Makramé och satsbord

Bild från Pinterest.
Jag hittade en gammal bok här hemma som heter Handarbete. Där kan man läsa om alla möjliga härliga saker att pyssla med. Bland annat makramé. Riktigt kul. Jag knyter och knyter. Än så länge är det bara ofärdiga armband och bollar som kan bli knappar. Det finns en beskrivning på en ampel, sån där som man har hängande med en kruka i. Kanske vore nåt. För övrigt skulle jag inte ha något emot att sova i den här hängande sängen.

Snart är satsborden i glas färdiga. Har jag berättat om dem? Blir helt nervös när jag tänker på dem. Jag har valt färger och längar så tills jag har bilder att visa er.

tisdag 14 februari 2012

Kinapallen som båt










































Tänk att det finns så många användningsområden för Kinapallen. På bilderna syns dockorna Mimmi och Kicki som är ute och åker båt. Kinapallen får ta hand om bagaget. Fiffigt. Tack snälla för bilderna!

Idag har jag brännt runt och köpt betong och sånt man behöver när man har en Betonggruva. Dessutom har jag fyllt på med läsk i backen. Så passande, för i morgon är det öppet i gruvan.

måndag 13 februari 2012

Gruvlampan

Foto Josefine Halfwordson

Foto Josefine Halfwordson

Det är nog så att att jag inte visat er någon bild på Gruvlampan med förlängningspinnen på. Så här ser den ut. 54 cm hög, med pinnen och allt och 19 cm bred, på bredaste stället. Det är bara att ni hör av er om ni har frågor. Var inte blyga.

Nattduksbordet

Foto Josefine Halfwordson


Hittade visst en till bild på nattduksbordet i betong. Hyllplanet är av trådglas. Ni vet sånt där med rutnät i.


söndag 12 februari 2012

Färgkavalkad

Bild från Poppy Talk.
En färgkavalkad av industrilampor är på intåg till Betonggruvan. Återkommer så fort jag har något verkligt att visa såklart. Kanske inte exakt som färgerna på bilden men det påminner. En grafitgrå blir det. Det vet jag. Torrt och matt blir det. Det vet jag också.

Hemma hos Martin och Katarina

Foto Martin och Katarina.
Foto Martin och Katarina.
Foto Martin och Katarina.
Foto Martin och Katarina.

Det är så himla kul att se betongborden hemma hos er. Den här gången är det hemma hos Martin och Katarina på söder i Stockholm. De var här i onsdags och slog till på två nattduksbord med hyllplan i trådglas. Vad fint det ser ut hos er. Så snyggt piffat med en lite blomma på nattduksbordet. Så jag skymtar ett glasunderlägg från min favorit Svenskt Tenn. Snyggt! Tack tack snälla Martin och Katarina för fina bilder.

fredag 10 februari 2012

Kinaresan

Foto Josefine Halfwordson

Woho! Igår bokade jag Kinaresan. 4:e mars åker jag dit på inköpsresa och stannar i två veckor. Jag kommer resa runt och scouta upp fina saker att skeppa hem till Betonggruvan. Sjukt peppad är jag men också ganska nervös. Jag har varit där tidigare men den här gången blir det större och mer. Mycket som ska klaffa. Men det ska nog funka. Då kom jag hem med Kinapallar, Fabrikslampor och Gruvlampor. Vi får  se vad det kan bli den här gången. Än så länge har jag span på kemiglas, fler lampor och några härliga kaffekannor.

torsdag 9 februari 2012

Dagsschemat

Foto Josefine Halfwordson

Foto Josefine Halfwordson

Foto Josefine Halfwordson


Tack för alla besök i Betonggruvan igår. Så himla kul! Hoppas ni kom hem väl med era bord. Idag ska jag köpa en ny borrmaskin. Det är dags att uppgradera maskinparken. Men först ska jag till banken. Ikväll kommer Carl och tittar på soffbord. Där emellan ska jag försöka hinna med att blanda betong.

Lägger upp fler bilder på nattduksbordet. Den här gången som sidobord bredvid fina Bruno Mathsson fotöljen Eva och hela skulpturparken på. På hyllplanet ligger tygprover av Svensk tenns Vägen.

onsdag 8 februari 2012

Växande hem

Bild från The Selby.
Bild från The Selby.
Bild från The Selby.
Nej men fasiken va fint. Här har de minsann inte köpt allt på en gång och ställt in för att det är så rätt. Blir så lycklig när man ser att det bor något i ett hem och att sakerna finns där av en anledning. När hemmet liksom växer fram med tiden. Den där skomakarlampan hade man ju förmodligen inte placerat där av sig själv. Kanske stod det ett bord där förut. Ursnyggt och trivsamt.


Öppet i Betonggruvan

Bild från Lyla & Blu via Pinterest.

Idag är det onsdag vilket betyder öppet i Betonggruvan. Klockan 16-20 är jag där och ni är hjärtligt välkomna. Slå en signal när ni är utanför så kommer jag upp och hämtar.

Ordning som på bilden skulle jag vilja ha i min Betonggruva.

tisdag 7 februari 2012

Växter i hemmet

Bild från Anna Elsa via Pinterest.

Det är det här jag vill få till här hemma. Växter i möbler. På små pallar och hängande i markrmé och allt det där. Äkta hemtrevligt.

Hemma hos Desirée och Niklas






Hörrni, titta vad fina bilder jag fått. Det är hemma hos Desirée och Niklas som slagit till på både Kinapall och soffbord. Oh va härligt det ser ut med fårskinnet på soffan snygga kakaoögonen. Tack snälla Desirée för bilderna! 

Nu åker jag ut till Möbelmässan för att se om det kan vara något för mig till hösten. Så ska jag bli intervjuad också. Kul!

måndag 6 februari 2012

Mer nattduksbord








Foto Josefine Halfwordson Betonggruvan







Oj vad den här dagen gick fort. Jag har hunnit med en massa mail, bokföring och fotande. Dessutom en trevlig lunch och promenad på isen. Ska ta mig samman och åka ner i Betonggruvan och blanda betong nu. Imorgon ska jag ut till Möbelmässan för att kolla. Kanske kan det vara något för mig till hösten. Vi får se.

Ja fotomotivet var nattduksbord i betong med hyllplan. I snygga hemmet med snygga blommorna.

lördag 4 februari 2012

Tack Expressen Leva & Bo

Fotat ur Expressen Leva & Bo.

Nej nu smäller jag av!!! Det händer så mycket kul. Ursäkta om jag blir lite tjatig. Idag var jag med i Expressens inredningsbilaga Leva & Bo. Tack tack tack. Jag blir så sjukt glad ska ni veta. Det är toppar som dessa, dagar då allt flyter på och framåt man behöver för att ha lust att fortsätta när det känns motigt och läskigt.

Såg att det var bild på matbord och nattduksbord. Fler bilder och information hittar ni här.

fredag 3 februari 2012

Tack Vårt nya hus

Foto från Vårt nya hus.
Foto från Vårt nya hus.


Nej men som om det inte vore nog med glädjeämnen idag. När jag kom hem från längdåkningen låg tidningen Vårt nya hus på hallmattan. Jag, allkonstnären (hihi) är med i detta nummer och pratar om betong. Tack Vårt nya hus för att jag fick vara med och tack för tidningen. Nu ska lägga mig i soffan och bläddra. Trevlig kväll önskar jag er alla.

Det ordnar upp sig

Bild fån Its hard to fins a friend via Pinterest.





Nej det här är ju inte klokt. Kul med så mycket respons på det nya nattduksbordet. Jag blev så glad att jag bestämde mig för finpris. Vi säger samma pris som det utan hyllplan tillsvidare. 3500 kr (inkl moms). Fler bilder finns det här.

Yttlerligare kul är att det går framåt i Kinaresaplanerandet. Tillslut. En massa grejer med tillstånd och export och tull har hängt löst men nu ramlar det in svar och lösningar här. Pepp pepp. Väntar på en grej bara sen bokar jag biljett och sticker dit. I mars. Om allt nu går som det ska.

Lägger upp en bild på fina saxar jag har span på i Kina. Egentligen borde det bli en till bild på nattduksbordet. Men jag hann inte fota mer igår. Jag tvungen att rusa till tandläkaren och sen var det inte ljust längre.

Nu sticker jag ut i längdspåret för att fira att det går framåt.

torsdag 2 februari 2012

Nattduksbordet med hyllplan

Foto Josefine Halfwordson Betonggruvan
Foto Josefine Halfwordson Betonggruvan 
Foto Josefine Halfwordson Betonggruvan
Paaadam! Bilder på Nattduksbordet med hyllplan. Så här ser det alltså ut. Ja det går ju att ha till annat än nattduksbord. Den grå pinnstolen var så fint till. Lite väl framställt för att fota. Men så får det väl vara ibland. Ska försöka fota på lite mer. Så snart kommer det kanske mer.

Måtten är 40x40 cm och 57 cm högt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...