måndag 26 september 2011

Hål


Mitt håliga linne.
För någon vecka sen när jag blev intervjuad fick jag frågan vad jag gillar med betong. Jag svarade att jag gillar tyngden och att betongen är som jeansen i en garderob. De funkar till det mesta och blir bara snyggare ju mer det slits.

Vi började prata om kärleken till det slitna och kom in på ett avsnitt av Stil i P1 som handlade om Grungen. 46 minuter in i programmet pratar designern Lovisa Burfitt om hennes fascination för hål. Konstgjorda hål och riktiga. På Skansens Klädkammare skojar de om att enda hålen som är befogade i kläder är hålen för huvud och händer. Kul ändå vad synen på kläder förändras.

Just den dagen hade jag på mig mitt favoritlinne. Under en skjorta såklart. Jag köpte det på drottninggatan i en sån där affär som hänger ut kläder på gatan för säkert tio år sedan. Snart faller det sönder men jag kan bara inte göra mig av med det. Det är alldeles mjukt och påminner mig om alla tillfällen jag använt det.

Brukar ni lyssna på Stil? Hett tips. Jag gillar det urmycket. Lyssna gärna på programmet om Grunge här nedan.

Lyssna: Stil

2 kommentarer:

  1. Så trevligt med den där lilla radion på bloggen. Och Stil är verkligen toppen, perfekt att podda ner och lyssna var man vill. Jag gillar avsnittet om Woody Allen. Och så gillar jag Filosofiska rummet. Och Heliga Familjen. Så bra.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! SÅ fiffigt! Det där om Woody har jag inte hört. Ska kolla efter det på en gång.

    SvaraRadera

Åh, jag blir så glad om du kommenterar. Tack!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...